16
november 2016
2017-10-10T11:04:19+02:00

Franse skateboard merken zijn op dit moment erg in de mode! Merken als Wasted, Hélas, Magenta, Chill or Die, Tealer, cOLLAPSe of Cliché hebben een grote indruk achtergelaten in de internationale skate en streetwear scene. Hier zijn de zes merken uit het hoogste vaandel op dit moment die je absoluut moet kennen!

Top 7 Franse Skateboarding Merken

Mode is een belangrijk onderdeel van het Franse erfgoed, daarom hoeft men ook niet ver te zoeken naar een reden waarom er zo veel gnarly merken uit Parijs komen. Naast Londen en Barcelona is de stad aan de Seine het centrum van de Europese skateboard scene en dus onvermijdelijk een plek waar veel onafhankelijke merken geboren worden. In een land waar er zo veel potentiële creativiteit te vinden is, zijn de huidige merken als Hélas, Wasted and Co. nog maar het topje van de ijsberg.

Om je op de hoogte te houden van alle kleine en grote Franse skate merken die de afgelopen jaren populair zijn geworden, hebben we een top 6 met de huidige top merken uit Frankrijk gemaakt:

Wasted

Ergens tussen anti-lifestyle en 90s retro mode komt het skate merk uit Parijs Wasted met woede en frustratie zogenaamd de Burning Youth. Vol met melancholie en chaos gaan deze boys met de flow mee: Get wasted, stay wasted, be wasted!

Waar liefde is, is ook haat. Parijs heeft beide. Volle straten, drukke plaatsen en mensen die doen alsof ze verliefd zijn terwijl ze voor de Eiffeltoren aan het poseren zijn. Welkom bij de wereld van Wasted. Het Franse merk werd door Johann Liebel en Xiang Fang Ye in 2012 opgericht en representeert alles behalve het zoet en vreugdevol leven van de hoofdstad. Wasted is een thuis voor alles wat de werkelijkheid afspiegelt. De fuck-off houding wordt weerspiegeld door artwork van het merk. Het draait allemaal om subtiele boards en rechte graphics. Er is geen ruimte voor al het pracht en praal. Verklarende prints komen vaak voor, zeker omdat het merknaam op zichzelf al een verklaring is. Wasted toont een duidelijke houding, en dat is precies de reden waarom we dit merk willen: Streetwear zonder compromissen!

Tealer

T-shirt + dealer = Tealer! Het in Parijs gebaseerde merk maakt geen geheim voor hun liefde voor kruidenthee. Sinds 2012, Tealer deals met de fijnste tees, hoodies en caps – lokaal gegroeid in de straten van de Franse hoofdstad.

We ontwerpen, we snijden en we dealen! Tealer draait er geen doekjes om. T-shirts ontworpen met inspiratie van de grote labels en de pop cultuur, print Tealer alles waar ze van houden op 100% katoen. Sinds het begin is Tealer op een avontuurlijke reis gebaseerd op vriendschap, met een familie die de zelfde passie voor vette en goede kleding delen. Geïnspireerd door de straat cultuur heeft Tealer hun eigen creatieve team bestaande uit designer, typografen en illustratoren. Deze dealer moet je onthouden!

Hélas

Laat je paraplu maar thuis, want met de Hélas caps ben je goed om te gaan! De geliefde Cliché Pro Lucas Puig, Clement Brunel en Stephen Khu passen perfect in het Franse Skater-owned merk beeld en brengt een goede feel-good factor met zich mee!

Geïnspireerd door het uit de jaren 90 tennis merk polo en gecombineerd met een goede portie “Franse Lacoste Steez” is Hélas een van de snelst groeiende skate merken van het laatste decennium. Bijna net als elk goed idee, is Hélas ontstaan na een dronken nacht. In 2011, toen five-panels caps nog zeldzaam waren, hadden hun besloten om hun eigen headwear merken te starten om Frankrijk en de rest van Europa te veroveren. Gezegd en gedaan! Ondertussen zijn de Hélas caps op de hoofden van verschillende skaters te vinden en herkenbaar door de beroemde paraplu logo die er op geborduurd is. Naast headwear is Hélas ook bekend met hun streetwear collectie, die perfect de golf club stijl, trainingspakken mode en gouden ketting chic tegen elkaar afwegen. Klinkt als nog wat jonge rijke vibes hier!

Chill or Die

Het volgende veelbelovende skate merk in onze Franse Roulette doet het wat rustiger aan. Chill or Die verspreid liever een bericht dan dat ze in de mode wereld terecht komen.

Oorspronkelijk tot leven gebracht in 2007 om wat vrienden en locals van kleren te voorzien heeft Chill or Die nu haar plek gevonden in de niche van core skate merken. Waarom het zo lang heeft geduurd? Oprichter Baptiste Besse neemt de naam van het merk erg letterlijk. Maar na bijna 10 jaar moet hij zich sterk genoeg hebben gevoeld om er voor te gaan. Met casual T-shirts, hoodies en alle het andere wat je nodig hebt, voorziet Chill or Die je van knusse skate wear. Iemand die houding van het merk erg goed op prijs stelt is skatedeluxe team rijder Matt Débauché. Als het op skaten aan komt dan slopen ze alles. Dus met de nieuwe streetweat van Chill or Die krijg je de juiste relaxte stijl en op het zelfde moment klaar bent om te ripen. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn je skate skills.

Magenta

Vrijheid, onafhankelijkheid en het gevoel dat alles mogelijk is – Magenta Skateboards leeft voor skateboarden en neemt die passie mee naar de buitenwereld door middel van hun artwork. Het Franse merk is karakteriserend door hun simpele maar briljante deck designs die voor het publiek staan zonder het al te veel te pushen.

Toen de drie Franse skaters Sourya “Soy” Panday, Vivien en Jean Feil in 2010 een appartement deelde op de Parisian Boulevard de Magenta, vonden ze Magenta een geschikte naam voor hun merk. Alhoewel de crew een tijdje geleden naar Bordeaux verhuist zijn, heeft het nog steeds zijn Parijse charme. In het tegendeel zijn de meesterwerken van graphic designer en founder Soy Panday nog steeds expressionistisch voor de urban lifestyle van het merk. Alles van de productie van de skateboard decks tot het laatste design van de streetwear is in handen van skaters, waardoor de gewetensvolle omgang met natuurlijke hulpbronnen van de hoogste prioriteit is. Zelfs het logo van Magenta reflecteert alles waar het voor staat; vrijheid, biologische oorsprong ongeacht de sociale of culturele achtergrond. Skateboarden combineert en balanceert deze verschillen. Met Magenta ben je deel van het geheel!

cOLLAPSe

Bij cOLLAPSe gaat het allemaal om de boards. Het kleine, franse merk lanceerde in 2001 en brengt je skateboard decks zonder er te veel mee op te scheppen. Plezier hebben op je skateboard zou altijd op nummer 1 moeten staan en dat is zeker iets wat je terugvindt bij de crew uit Tosse.

Een klein team met grote ambitie, enthousiasme voor skateboarden en een plan om het op hun eigen manier aan te pakken. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt om een skateboard merk op te zetten en dat is waarschijnlijk wat er gebeurde bij cOLLAPSe Skateboards. Toen Boul Rostan nadacht om zijn kunst op een board te zetten en het vertelde aan zijn maat Greg Poissonier was het merk al bijna opgezet. Het sympathieke merk omschrijft een simpel comcept met de volgende woorden: cOLLAPSe Skateboard is voor degene die lachen als ze skaten, degene die evenveel plezier in een pool hebben als op een stairset of een stoeprand. Iets waar veel skateboarders zich aan kunnen relateren.

Cliché

We spreken over al deze jonge Franse merken, Cliché kan makkelijk beschreven worden als een oude haas in de Europese skateboard scene. Sinds het oprichten in 1997, heeft Cliché zichzelf gevestigd als een kwalitatief hoog merk met individuele stijl en een gnarly internationaal team.

Naast Parijs is Lyon het Mekka voor de Franse skateboard scene. Sommige denken zelfs dat het beter is dan de hoofdstad zelf. Iemand die je moet kennen is local Jeremie Daclin. Samen met voormalige Australische Pro Skaters Al Boglio heeft hij Cliché Skateboards in de eind jaren 90 opgericht. Anders dan alle andere merken waar we het over hebben gehad, focust Cliché zich op het ontwikkelen van skateboard decks. Met designs die meestal toegewijd zijn aan hun internationale team rijders, drukt Cliché hun idee van skateboarden op de beroemde 7-ply maple. Met een super kleine reeks aan classic logo hoodies en shirts is het overall concept compleet!

 

And that is a wrap! Dit zijn de Top 6 Franse skateboard merken die je zeker moet kennen. Laten we afwachten hoe de Franse skateboard scene zich gaat evolueren de komende jaren. Grote kans dat we over niet al te lange tijd wat meer merken moeten gaan toevoegen in onze guide! Natuurlijk zijn er nog meer sicke Europese merken buiten Frankrijk! Daarom hebben we de top deck merken uit Europa voor je in de shop liggen!

Über