26
juli 2016
2016-08-04T10:28:53+02:00

Het releasen van nieuwe versies van een oude schoen is iets wat al jaren gebeurt. Echter in tegenstelling tot andere merken, die basketball of tennis schoenen als basis gebruiken voor hun nieuwe designs, komt Lakai met de classic skate schoen uit 2001: de Lakai Staple. Maar zal de Lakai Staples nog steeds het chunky skate schoen gevoel hebben uit het verleden? Ontdek het in de skatedeluxe wear test!

Precies 15 jaar geleden lanceerde Lakai de eerste Staple, een iconische skate schoen dat tot op de dag van vandaag een van het meest populaire model is van het merk. Nu heeft het merk besloten om de hype terug te brengen met een nieuwe versie van de klassieker. Hoewel het wel compleet opnieuw ge-engineerd moest worden om bij deze tijd te passen. Voor deze wear test was ik vooral geïnteresseerd hoe veel hij in gemeen had met de bulky skate schoen uit de jaren 2000’s.

Fit & Feel

Alhoewel de OG Lakai Staple al vrij smal was is deze nieuwe versie nog smaller. Bovendien is de cup zool constructie vervangen met een vulcanized zool en de rubberen neus is niet zo massief als de originele.

De eerste keer dat ik de schoen aan deed voelde het gelijk zoals een skate schoen hoort te voelen. Bij de hiel is het vrij dun maar nog steeds voldoende. De hele schoen voelt sterk en niet te groot. Je weet dat je een vulcanized zool draagt maar de Staple voelt stabieler dan de meeste vulc schoenen.

De subtiele rubberen neus heeft geen grote veranderingen nodig als je het over flip tricks hebt. Samen met de smalle neus ben je verzekerd van een goede flick. Voor als je niet vaak van grote gaps af springt is de demping voldoende. Voor als je dat wel doet kun je de binnen zool vervangen. Het boardgevoel van de Lakai Staple voldoet aan al je verwachtingen die je bij een vulcanized zool verwacht. Zelfs in termen van de grip is er geen noodzaak om offers te maken.

Lakai Staple schoen bij skatedeluxe

Duurzaamheid

Als het aankomt op duurzaamheid van de Lakai Staple is de neus wel eentje om voor uit te kijken. Anders als andere modellen zoals de HUF Classic of de adidas Matchcourt is deze neus niet gemaakt van solid rubber, maar een dunne laag van synthetisch materiaal. Ondanks deze laag heeft hij met name in het Ollie gebied de eerste tien sessie goed overleefd en heeft het een positief effect op de duurzaamheid in het algemeen.

Nog een positieve factor van de Lakai Staple is de zool. De hele test heeft hij het goed vol gehouden en bijna zonder flat spots. Voor mij persoonlijk is de Lakai Staple de eerste schoen in lange tijd waarbij ik niet na elke sessie nieuwe veters nodig had. Algeheel is de schoen bovengemiddeld als we het hebben over duurzaamheid – zeker met een vulcanized schoen is het een totale winst!

Lakai Staple schoen bij skatedeluxe

Conclusie

Met een ge-updatete versie van de Staple laat Lakai zien dat nieuwe versies van een classic skate schoen inderdaad succesvol kan zijn. De nieuwe Lakai Staple is een goed ontworpen vulc model met voldoende demping en lange duurzaamheid.

+

• Boargevoel & grip
• Duurzaamheid

• De neus slijt best wel snel

 

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.