26
July 2019
2019-07-26T14:56:43+02:00

Met de Sabalo, brengt adidas Skateboarding nog een skateschoen met een ongewoon ontwerp op de markt . Ik testte of het vrij goedkope model andere schoenen van adidas kon bijhouden.

adidas Skateboarding Sabalo skate schoen

Het is vrij duidelijk dat de fisheye-look de inspiratie was voor de nieuwe Sabalo skateschoen van Adidas. Dit wordt al helemaal duidelijk wanneer je de gevulkaniseerde buitenzool met tape rond de tussenzool die tot aan de bovenkant van de schoen reikt bekijkt. Zeer atypisch voor adidas: het model is geen eerbetoon aan het populaire ontwerp met drie strepen. Bovendien heeft het bovenwerk van de schoen nauwelijks zichtbare naden.

adidas Skateboarding Sabalo skate schoen

Ondanks kwaliteitsbovenwerk en meer technische finesse, zoals de verbeterde AdiPrene inlegzool , de prijs voor de adidas Sabalo is aan de lage kant. Maar heeft de prijsklasse invloed op de kwaliteit van de schoen en kan deze duurdere modellen bijhouden? Ik heb de Sabalo nader bekeken om hier duidelijkheid over te krijgen.

Maatvoering, Boardfeel & Grip

Wanneer je de schoen uit de doos haalt, zul je zien dat de Sabalo volgens een zeer hoge standaard is gemaakt – ik had niet minder verwacht. Vanaf het begin had hij een comfortabele, nauwsluitende pasvorm; zonder blaren aan mijn voeten of iets dergelijks. Hoewel hij erg slank lijkt, past de Sabalo naar mijn mening precies goed – niet te groot of klein, ook niet te smal of strak. Dankzij de verbeterde inlegzool van AdiPrene-gaas zit de schoen als gegoten.

De uitneembare binnenzool is van hetzelfde type dat je vindt in de adidas Lucas Premiere.Verwacht niet te veel impactbescherming, maar veel boardgevoel. Het Geohex-patroon van de buitenzool speelt hierin ook een rol en biedt veel grip.

Duurzaamheid

In mijn ervaring zijn goedkopere skateschoenen vaak degenen die in het begin je aandacht kunnen trekken, maar hun prestaties na een korte periode verliezen. De adidas Sabalo is anders.

De skateschoen is vrij duurzaam en biedt voldoende ondersteuning en stabiliteit, zelfs na verschillende sessies.

Ik moest een flinke tijd skaten en de Sabalo dragen om een paar van zijn zwakke punten op te merken. Terwijl het bovendeel nauwelijks slijtage vertoonde – met dank aan de hoge foxing tape – versleet de draad van de buitenzool tot op zekere hoogte. Om eerlijk te zijn, sleet het meeste van het patroon weg maar bleef de grip! Daarom hoeft de Sabalo zich niet te verschuilen achter zijn meer geavanceerde broer of zus als het gaat om duurzaamheid. Integendeel.

Conclusie

De Sabalo van adidas Skateboarding is een skateschoen die goed scoort op alle niveaus. Afgezien van grote gaps skaten, is het model geschikt voor elk type skateboarden. Voor sommige mensen is het ontwerp van de schoen misschien even wennen, maar dit hoeft je er niet van weerhouden de Sabalo een kans te geven. Na meer dan acht weken testen, wist het nieuwe model van het three striped brand me volledig te overtuigen.


Plus

  • duurzaamheid
  • prijs

Min

  • buitenzool slijtage

Score: 8/10


Über