18
September 2022
2023-07-18T11:24:04+02:00

De Emerica KSL G6 is vernieuwd door Emerica en Kevin Long en uitgerust met moderne technologie. Het was belangrijk voor pro skater Kevin “Spanky” Long om het originele silhouet te behouden en zoveel mogelijk comfort en duurzaamheid te bieden. We hebben de Emerica KSL G6 uitgebreid voor je getest.

Emerica KSL G6 Wear Test

Eerste indruk van de Emerica KSL G6

De Emerica KSL Dos was bijna 15 jaar geleden een van mijn eerste skateschoenen. Mijn verwachting was hoog toen Emerica en Kevin “Spanky” Long een nieuwe editie van de schoen aankondigden en ik kon niet wachten om het opnieuw ontworpen pro model in mijn hand te houden en ermee te skaten.

Emerica KSL G6 Wear Test

De Emerica KSL G6 heeft een cupzoolconstructie met Pour-in G6 polyurethaan tussenzool en wordt geleverd met een gewatteerde tong en een gewatteerde zoom. Daarnaast heeft de schoen een geperforeerde toe box waardoor zweterige skatevoeten een beetje kunnen ademen.

Emerica KSL G6 Wear Test

De schoen overtuigde me nog meer toen ik deze eindelijk in mijn hand hield. Ik was buitengewoon positief verrast door het lage gewicht van de KSL G6 en het silhouet, dat in het echt smaller is dan ik had aangenomen.

Fit en maat

Bij bijna alle schoenen draag ik US 12/EU 46 en de Emerica KSL G6 past mij perfect. Daarnaast heeft de schoen een relatief normale fit. Heb je iets bredere voeten, dan past de schoen zich snel aan je voeten aan. Normaal draag ik inlegzolen vanwege mijn enkels. Dit was echter helemaal niet nodig vanwege de G6 zool en de schoenen waren zeer gunstig voor mijn voeten.


Emerica KSL G6 Wear Test

De prestaties van de KSL G6

De G6 cupzool biedt uitstekende demping en overtuigde me snel. Tijdens het lopen naar de spot merkte ik al hoe prettig de zool aanvoelt. Ik had meteen een veilig en goed boardgevoel. Voor (slappy) curbs en street skateboarden is de KSL G6 bij uitstek geschikt.


Emerica KSL G6 Wear Test

De KSL G6 dempt indrukwekkend, zodat impact relatief zacht voor de voeten worden opgevangen. De voeten worden goed beschermd door de vulling in de zoom en tong. Over het algemeen is de schoen erg stevig, maar oogt hij niet lomp en breed. Als je jezelf van een stair of gap wilt gooien, dan laat de KSL G6 je hier niet in de steek.

Emerica KSL G6 Wear Test

Duurzaamheid

Ik heb de KSL G6 schoenen relatief flexibel en veelzijdig geskate, omdat ik me het meest comfortabel voel in transition en ik ook een grote fan ben van (Slappy) Curbs. De schoenen overtuigen met een hoge duurzaamheid in het Ollie- en Kickflip gebied, omdat pas na 10 uur intensief skaten de eerste slijtage duidelijk was. De veters zijn tot nu toe niet gescheurd en de zool heeft na 20 uur voor het eerst slijtage vertoond. Het voelde echter niet dunner aan, maar was net zo robuust en dempend als in het begin.


Emerica KSL G6 Wear Test

Tot nu toe houden de naden ook erg stevig en een mogelijk gat in het ollie / patch-gebied is niet zichtbaar. Gebruiks- en slijtagesporen zijn uiteraard nog zichtbaar. Alleen de naad boven de veters op de schoentong is wat opengescheurd door Nollies te doen. De duurzaamheid heeft me over de hele linie overtuigd. Desalniettemin ben ik er zeker van dat de schoenen na nog eens 20 uur skaten steeds meer slijtage zullen vertonen.


Conclusie

Emerica heeft een echte klassieker uit de vergetelheid getild en een robuuste, moderne skateschoen op de markt gebracht. De KSL G6 by Emerica is een eenvoudige, klassieke skateschoen met moderne technologie en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, goed dempende allrounder!

Pluspunten

  • duurzaamheid
  • gevoel/comfort
  • demping

Minpunten

  • minder board-gevoel

Über