07
November 2022
2022-11-07T15:08:00+01:00

Geïnspireerd door het iconische silhouet van de Cortez hardloopschoen die in 1972 werd uitgebracht: Nike SB geeft de interne klassieker een skateboard update. We hebben de Nike SB BRSB voor je getest.

Nike SB BRSB Wear Test

Nike SB BRSB: van hardloopschoen naar skateschoen

Bijna elk detail van de BRSB is geïnspireerd op de originele Nike Cortez hardloopschoen: de zool met zaag patroon, het blok kleurontwerp en de impliciete “Air Bubble”. Door dit doorschijnende deel van de zool zie je de React binnenzool op de BRSB.

Nike SB BRSB Wear Test

De smalle, gevulkaniseerde constructie met cupzool kern, evenals suède in het teen gedeelte geven de schoen alle noodzakelijke moderne skateboard eigenschappen om te overtuigen, naast het stijlvolle model op het board.

Nike SB BRSB Wear Test

Pasvorm en boardfeel van de Nike SB BRSB skateschoen

De grootste overeenkomst met het origineel is het comfort. De iets dikkere tong in combinatie met de “React” tussenzool en gevulkaniseerde cupzool constructie maken de BRSB tot een comfortabele skateschoen.


Nike SB BRSB Wear Test

De Nike SB BRSB heeft een normale pasvorm en valt normaal qua maat. Je kunt het dus in je gebruikelijke maat kopen. Het teengedeelte is, zoals bij veel Nike SB schoenen, relatief smal. Toch leverde dit mij geen problemen op tijdens het testen. Het gaf me een beter flick gevoel. Over het algemeen voelt de schoen aan zoals verwacht: een sportschoen aangepast aan skateboarden met een zeer stevige pasvorm.

Het gevoel is als de Nike SB Bruin React. In feite hebben de twee modellen vergelijkbare kenmerken. Als je van de Bruin React houdt, zul je dol zijn op de BRSB. De schoen heeft geen inloopfase nodig en ik had vanaf het begin een fantastisch boardgevoel voor flip tricks.

Nike SB BRSB Wear Test

Mijn enige, persoonlijke kritiek is de dikke zool in het hielgebied. Ondanks het schuim had ik hier graag meer verbinding met de grond gehad. Alle skaters die veel impact hebben tijdens hun skaten zullen genieten van het dikke hiel gedeelte.

Duurzaamheid van de Nike SB BRSB

De mix van suède en canvas op de juiste plaatsen maakt de schoen extra duurzaam. Tijdens mijn test had ik geen zorgen dat een deel van de schoen te veel zou verslijten.

Alleen de veters zijn behoorlijk zichtbaar en na korte tijd scheurden ze op de voor mij gebruikelijke plaatsen. In termen van algemene duurzaamheid maakt de Nike SB BRSB een zeer resistente indruk. De zool is hier opvallend, die na mijn test bijna geen tekenen van slijtage vertoont.


Nike SB BRSB Wear Test

Conclusie

Ik werd vaak keren gevraagd tijdens sessies om mijn schoenen. Of dit nu niet de “nieuwe Nike Cortez” is – het model van de schoen heeft een hoge herkennings waarde. Gecombineerd met de moderne skate functies, is de Nike SB BRSB skate schoen een echt ontwerp en prestatiemodel dat zijn hype waarmaakt.

Voordelen

  • Board gevoel
  • Geen tot zeer korte inloop periode
  • demping
  • model met hoge herkenningswaarde

Nadelen

  • Dikke zool in het hielgebied
  • Zichtbare veters

Volgende setup was gebruikt voor de Wear Test:

Über