03
March 2023
2023-03-03T11:22:32+01:00

Nike SB verbetert voortdurend zijn assortiment voor een diverse community. De huidige Nike SB Bruin High skateschoen combineert een vertrouwd model met een extra slanke pasvorm. We hebben het herziene model getest.

Afgeslankt voor de perfecte pasvorm: de Bruin High skateschoen van Nike SB

Nike SB Bruin High Wear Test

In 2018 wijdde Nike al een model aan vrouwelijke skaters met een eigen maatvoering en specifieke features. Destijds werd de hoge versie van de Bruin zeer goed ontvangen. Vandaag is de Nike SB Bruin High terug en richt zich specifiek op skaters met smalle voeten.

Nike SB Bruin High Wear Test

Afgezien van de enigszins aangepaste vulkanisatie, is Nike SB trouw gebleven aan de oorspronkelijke vorm van de schoen. Een vulc constructie met eenvoudige uitstraling, evenals de T-vormige teennaden en het zaag patroon op het veter paneel geven de Bruin High zijn karakteristieke uitstraling. De beproefde Zoom Air inlegzolen zorgen voor de nodige demping.


Low vs High: het verschil met de Nike SB Bruin React

Het meest voor de hand liggende verschil met de Lage versie “Bruin React” is de zool of constructie. De Bruin React heeft een dikke cupzool met React voetbed, de Bruin High heeft een gevulkaniseerde zool en Zoom Air inlegzolen. Dus in de High krijg je wat meer boardgevoel, in de React meer demping.

Nike SB Bruin High vs React

Dat gezegd hebbende, de Bruin React is wijder geveterd, wat te maken heeft met de pasvorm. In de Bruin High is de Swoosh wat subtieler, wat resulteert in een eenvoudigere look.

Pasvorm en maatadvies voor Nike SB Bruin High schoenen

Zoals gezegd: de Bruin High is ontworpen voor mensen met smalle voeten. Vooral bij de bal van de voet zit de schoen erg strak en blijft zo tot aan het midden van de voet. Als je in deze gebieden vaak last hebt van strakke schoenen, dan is dit model eerder niet voor jou gemaakt.

Nike SB Bruin High Wear Test

Dat betekent niet dat je niet kunt skaten of de Bruin High kunt dragen. Je zal echter waarschijnlijk meer plezier hebben met een ander model dat is ontworpen voor brede voeten, bijvoorbeeld de Nike SB Pogo.

Nike SB Bruin High Wear Test

Wat betreft de maat, of in dit geval lengte van de schoen, kun je de Nike SB Bruin High in je gebruikelijke maat bestellen. Het is “true to size”. Houd er rekening mee dat Nike SB de Bruin High alleen beschikbaar is tot schoenmaat US 10.5 / EU 44,5.

Boardfeel, inloop periode, duurzaamheid – dat is hoe de Nike SB Bruin High skate

De combinatie van gevulkaniseerde zool en strakke pasvorm geeft je een heel bijzonder boardfeel in de schoen. De schoen had echter wat tijd nodig om zijn volledige potentieel te ontwikkelen. Ik heb hem thuis een paar dagen moeten inlopen, aangezien ik niet de allersmallste voeten heb. De tong wordt gestabiliseerd door een inlegzool, wat het soms een beetje gedoe maakt om de schoenen aan te trekken, maar het draagt enorm bij aan de pasvorm en de boardfeel.

Eenmaal ingelopen, wilde ik de Bruins bijna niet meer uitdoen. Bij elke sessie werd de schoen comfortabeler. Vooral op het gebied van boardfeel en controle scoort de Bruin High sterk. De padding draagt bij aan de stabiliteit, daarom durfde ik zonder aarzelen nieuwe tricks uit te proberen.

Duurzaamheid zoals jij het wilt – de geheime kracht van de Bruin High

Hoewel de Nike SB Bruin High het doet zonder verstevigingen en geavanceerde functies, was ik verrast door de duurzaamheid van de schoenen. Het suède bovenwerk is zeer duurzaam en had zelfs na weken geen noemenswaardige slijtage. Pas na ongeveer drie maanden zag ik een klein Ollie gaatje in de schoen. Ik moet echter toegeven dat ik een nogal “zachte flick” heb en dat mijn fliptrick niveau beperkt is.


Ook na ongeveer een maand gebruik was het profiel van de zool nog steeds in topconditie en zal nog steeds meer sessies aankunnen. Een klein minpuntje was dat de extra vulkanisatie op de linkerschoen een beetje losliet. Maar aangezien dit aan de binnenkant van de schoen gebeurde en ik er dus geen last van had, werd het probleem snel opgelost met een knip van de schaar.


Conclusie

Een skateschoen voor smalle voeten, b.v. ideaal voor veel vrouwelijke skaters – de Nike SB Bruin High doet hier 100 procent recht aan. Heb je vaak moeite met skateschoenen die te los zitten of trek je de veters altijd helemaal aan zodat schoenen goed passen? Dan heb je in de Bruin High eindelijk een stijlvolle schoen gevonden met een perfecte pasvorm.

Daarnaast is de Bruin als hoge versie een absoluut stevige skateschoen zonder te veel gedoe, die lang meegaat en scoort met controle en stabiliteit. De prijs valt ook mee, daarom kan ik de Bruin High zonder twijfel aanbevelen voor mensen met smalle voeten.

Voordelen

 • Ideale pasvorm voor smalle voeten
 • Controle & stabiliteit
 • Lange levensduur zonder veel functies
 • Prijs

Nadelen

 • Kan niet door iedereen gedragen worden
 • Maatloop eindigt bij US 10.5
Koop de Nike SB Bruin High Meer wear tests en reviews

Deze schoen is getest met de volgende setup:

 • Polar Skate Co. 8.125“ deck / skatedeluxe 8″ deck
 • skatedeluxe Blank griptape
 • ACE 33 Classic trucks
 • Spitfire F4 Classic wielen
 • skatedeluxe Titanium lagers
Nike SB Bruin High Wear Test - Test Setup

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero