02
February 2021
2021-02-03T12:23:54+01:00

De Nike SB Heritage Vulc combineert stijlen uit het verleden met de technologieën van nu. We hebben in onze review de gevulkaniseerde skateschoen van Nike SB uitgebreid getest.

Nike SB Heritage Vulc | Wear Test

De Heritage Vulc van Nike SB is geïnspireerd op oude Nike SB hardloopschoenen en combineert een eenvoudig ontwerp met een hoog prestatieniveau. De focus van de schoen ligt op boardfeel en controle. Voor de Wear Test heb ik de Heritage Vulc in de signature kleurstelling Eniz Fazilov gekozen.

Eerste indruk en pasvorm

De Eniz Fazilov Heritage Vulc springt in het oog door zijn simpele maar stijlvolle design. Naar mijn mening heeft de schoen een smalle pasvorm en zat hij erg strak om mijn voet toen ik hem voor het eerst aantrok. Ik had echter geen drukpunten en de pasvorm bood me vanaf het begin perfecte ondersteuning. Zeer brede voeten kunnen hier echter problemen hebben.

Nike SB Heritage Vulc | Wear Test

De Heritage Vulc zit als een tweede huid, vooral in het middenvoetgebied, daarom hoeft de schoen niet ingelopen te worden voor de eerste skate. De elastische banden op de tong (tongriempjes) hebben een stabiliserende werking en dragen verder bij aan een stevige pasvorm. De Nike SB Heritage Vulc is “ready to skate” direct uit de doos.

Prestaties: Boardfeel & Controle in de Heritage Vulc

De gevulkaniseerde constructie van de Nike SB Heritage Vulc is ontworpen voor boardfeel, wat snel merkbaar wordt bij flat skaten of curbs. Dit is waar de absolute sterke punten van de skateschoen liggen. Ik zag geen zwakke punten in bails en impact, hoewel ik grote trappen vermeed en meer skate op transition. Ook hier scoort de Nike SB Heritage met optimale controle en boardgevoel.

Nike SB Heritage Vulc | Wear Test

Het laag uitgesneden silhouet was in het begin een beetje een verandering voor mij, omdat ik de voorkeur geef aan hoge schoenen. Tijdens de eerste uitgebreide street sessie was ik er al helemaal aan gewend geraakt, aangezien de schoen voldoende bescherming biedt voor de enkel tijdens alle pop- en flick-bewegingen.Nike SB Heritage Vulc | Wear Test

Duurzaamheid van de Nike SB Heritage Vulc

Na ongeveer 20 uur skaten in de Heritage Vulc vertoonde het loopvlak van de zool wat slijtage, wat ik normaal vond. Het geperforeerde suède in het neusgedeelte biedt vanaf het begin de juiste grip voor flip-tricks. Ik merkte de materiaaloverlay in het olliegebied op als een positief kenmerk. Dit vermindert het risico op een ollie- of “heelflip” -gat aanzienlijk. De gewaxte veters bleken zeer duurzaam te zijn ondanks veelvuldig contact met de griptape.


Conclusie

De Nike SB Heritage Vulc voldoet aan de verwachtingen van een klassieke skateschoen van Nike SB en heeft mij meer dan overtuigd. Vooral op het gebied van duurzaamheid en boardfeel toont de schoen zijn sterke punten. Als je op zoek bent naar een betaalbare en duurzame skateschoen en waarde hecht aan technisch skaten, dan kan ik alleen de Heritage Vulc van Nike SB aanbevelen.

Voordelen

 • Prijs prestatie verhouding
 • Boardfeel
 • Duurzaamheid

Nadelen

 • Strakke fit

2 Mening over “Nike SB Heritage Vulc Wear Test

 • J

  Hi,

  De schoenen zijn voor mij misschien net iets te smal. Werden de schoenen naarmate je ze langer droeg iets wijder? Of zijn ze vrij stroef?

  • Tony

   Hey,
   De schoenen werden zeker wat losser na een paar sessies.
   Als de schoenen helemaal rondom te smal zitten is het waarschijnlijk verstandig om een maat groter te pakken.

Comments are closed.

Über