19
May 2015
2019-10-29T14:18:28+01:00

Het North-Brigade “Köllefornia” skatepark in Keulen werd afgelopen weekend heropend na een lange pauze voor de renovatie. Na de eerste foto’s van de heropening, kan je nu genieten van onze highlight clip van zaterdag!

Bijna 2.500 skaters en toeschouwers wilden de officiële heropening van het North Brigade Skatepark in Keulen absoluut niet missen, en terecht! In het begin kon je vrij skaten in het gloednieuwe betonnen park terwijl de Keulse Skateboard Academie initiaties gaf voor de jongsten rond 12:00 uur. Na de openingsceremonie met toespraken door de voorzitter Dieter “DJ” Ortsiefer en vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven, werd de Vans Bowl demo afgetrapt voor een dag loeihard skaten!

Bowl Session North Brigade Re-Opening - Pic by Finelines

De Young Guns Tyler Edtmeyer, Danny Leon, Lenni Janssen, Bjoern Lillesoe, Martino Cattaneo en Simple Session- winnaar Robin Bolian van Vans en Red Bull hebben de bowl volledig aan stukken geshred, die trouwens ontworpen is door Rune Glifberg. Meteen daarna konden we genieten van de VANS Best Trick Contest in de Bowl. Danny Leon ging naar huis met € 1000 voor Beste Trick met een gewelddadige FS Rodeo Flip Bowl To Bank Transfer die alle toeschouwers en juryleden verbaasde.

Bowl Session North Brigade Re-Opening - Pic by Finelines

Daarna volgde de skatedeluxe Best Trick Session op de Big sectie, die werd onderbroken door regenval na de eerste warm-up tricks, wat bijna typisch is aan North-Brigade. Na de korte regenpauze, kon alles terug doorgaan met een dikke sessie op de 10-stairset met twee Hubbas en een handrail. Voor de jury was het geen gemakkelijke taak om de bijna 1.000 tricks te beoordelen van TMR Denny Pham, Marcel Weber, Daniel Ledermann, Douwe Macare, Peter Eich, Yannick Schall, Andi Welther, Samuel Beyer, Tom Eckert etc. Met zo’n line -up van skatemachines en bangers, kan het gewoon gebeuren dat de extreem harde Kickflip FS Nosegrind van Douwe Macare op de Hubba hem pas op een 10e plaats doet eindigen… Die was nochtans écht sick! De Keulse Local Paco Elles van het Trap Skateboards team kon de € 500 voor beste trick in z’n portefeuille steken met een opmerkelijke Flip Backtail to Fakie op de Rail.

De heropening was een groot succes en toont dat we nog heel wat kunnen verwachten in het North-Brigade Skate Park in Keulen. Big up voor de North-Brigade Association en de co-sponsors Vans en Red Bull voor dit event!

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday