04
juni 2017
2017-06-02T09:23:37+02:00

Decks zijn gemaakt van zeven lagen maple. Je zou dat denken, maar er zijn nieuwe skateboard constructies door meerdere deck merken die voor langer meegaande boards met meer pop zorgen. De BLK ICE decks van Plan B sliden beter en zijn lichter dan de normale boards. Reden genoeg om ze van dichterbij te bekijken.

Zoals je misschien al kan raden zit de BLK ICE coating op de Plan B decks op de onderkant van de decks. Deze laag geeft de graphic een glimmend effect en lijkt op een soort clearcoat. De vraag blijft: kun je het verschil merken als je slide?

Slide-Effect

Eerst probeerde ik het deck op een paar curbs in het skatepark. Om eerlijk te zijn was ik geshocked toen ik de eerste noseslide lockte en het board letterlijk onder mijn voeten vandaan gleef. De BLK ICE coating zorgt dat het deck keihard slide op een goede curb. Vooral op rails zal je tijdens je slides niet afremmen wat misschien een beetje eng aan kan voelen in het begin maar wat het sliden een stuk leuker maakt.


Plan B BLK ICE Deck Noseslide

De volgende sessies probeerde ik alles te sliden wat op een curb leek op straat. Het Plan B BLK ICE deck presteert erg goed op rauwere curbs. Met deze decks kun je zelfs sliden zonder maar iets te waxen en als je een klein beetje wax gebruikt kun je meterslang sliden.

Beoordeling: 10/10

Hoe lang gaat de BLK ICE coating mee?

De BLK ICE coating gaat eigenlijk vrij lang mee, het duurde ongeveer vijftien uur voordat ik door de coating heen was en het slide-away effect minder begon te worden. Soms gebeurt dat al na een korte tijd met standaard decks. Dit betekende overigens niet dat het deck op was!

Plan B BLK ICE Deck na tien uur skaten

Pop & duurzaamheid

Een gekke maar veelgestelde vraag is altijd of een deck goede pop heeft. Laten we het zo zeggen: Het board is erg responsief een een zware jongen. Na dertig uur skaten kreeg ik nog niet het gevoel dat er minder pop in het hout zat. Ik weet niet of dat komt door het kwaliteits productieproces of het slide effect van de BLK ICE coating maar wat maakt het uit? Ik kon zeker het verschil merken met een normaal deck. Het enige probleem wat ik tegenkwam na een paar sessies was dat de nose snel chipte. Dit is waarschijnlijk iets wat zelfs de geavanceerdste constructie niet tegen kan gaan. Verder merkte ik niet dat het board veel lichter was als normale decks maar met de andere talenten van dit deck zou dit geen issue moeten zijn.

Beoordeling: 8/10


Conclusie

Wil je de hele dag door slides doen? De BLK ICE serie van Plan B is precies wat je dan zoekt! Het is geen valse marketing, deze decks zorgen echt dat je sneller slide en deze decks hebben ongeevenaarde duurzaamheid.

+

• Langere en snellere slides
• Duurzaamheid

• gechipte nose

 

Über