14
juni 2017
2017-06-14T17:34:34+02:00

De Hupper was een van HUF’s eerste modellen. Zeven jaar later introduceren ze de opvolger, de HUF Supper 2. In tegenstelling tot de eerste versie, die origineel ontworpen was als normale sneaker, is de Hupper 2 exclusief gemaakt voor skateboarden. Daarom testte ik de schoen hoe hij het doet op een skateboard.

Fit & Feel

De Hupper 2 geeft een all-over simpele impressie. Je vind de kenmerken verborgen in details zoals de materiaalmix van canvas en leer. Terwijl het grootste deel uit canvas bestaat, zal je de streep gemaakt van zacht leer herkennen boven de buitenzool. Daar naast is de toe cap van de schoen gemaakt van hetzelfde materiaal. De Hupper komt met minimale tot geen padding in het hiel gebied – net als de HUF Classic – en heeft een zeer dunne tong. Aan de andere kant zorgt de vulcanisatie van de buitenzool die iets dikker is dan reguliere schoenen en andere vulc-modellen.

The HUF Hupper 2 wear test at skatedeluxe

Door deze constructie, geeft de Hupper 2 een uitmuntende boardfeel en goede flick met flips op je board. Door de dikkere buitenzool duurt het iets langer voordat ze ingeskate zijn, maar niet te lang. Als het aankomt op demping, zou ik zeggen dat de binnenzool van de Hupper 2 comfortabel is maar ik zou er niet zo snel van grote gaps en trappen af springen. Hij presteerd het beste als je makkelijke streetspots en transition skate. Een goed kenmerk van de schoen is de ademing door het gebruik van canvas. Een plus op warme dagen.

Duurzaamheid

De combinatie van bovenmaterialen heeft ook effect op de duurzaamheid van de Hupper 2. Persoonlijk hield ik van de stabiliteit van de vorm van de schoen. Geen blowouts en een perfecte strakke fit na lange sessies. Verbazingwekkend, hield het stuk glad leer het ook goed uit. Bijna alle slijtage werd geabsorbeerd door de sterke leren bovenkant, terwijl het canvas bijna niks liet zien. De stiksels tussen de zijpanelen en toecap liet op een gegeven moment wel los. Verder verloor de zool zijn profiel vrij snel, maar het gebruikte materiaal (HUF’s new Infinity Rubber Sole) was nog steeds super grippy.


Conclusie

De Hupper 2 heeft veel in petto voor je. Hij houdt zijn vorm goed vast en het subtiele ontwerp in combinatie met de dikke gevulcaniseerde buitenzool zijn de beste kenmerken van de Hupper 2. De boardfeel van de schoen haalt je ook over en maakt het een comfortabele schoen voor de meeste sessies. Jammer was dat de stiksels snel los lieten maar een klein beetje shoegoo kan dit makkelijk fixen.

+

• Boardfeel
• Blijft in vorme
• Ademing door gebruik van canvas

• kleine minpunten als het aankomt op duurzaamheid

 

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.