18
juni 2015
2017-05-18T11:20:42+02:00

Onze skatedeluxe product tester Fabian zette deze week de Spitfire Formula Four wielen op z’n trucks en hij heeft ze grondig getest op slide-gedrag, controle, slijtage en street-geschiktheid. In deze review zal je ontdekken hoe de Spitfire Formula 4 wielen scoren en hoe ze over het algemeen aanvoelen. Let’s roll!

Spitfire Formula 4 Wielen

Spitfire – Formula Four

Onder de zeer talrijke wiel fabrikanten op de skateboard markt, is Spitfire een van de meest bekende en populaire. Het bedrijf is onderdeel van de traditionele DLX Distributie uit San Francisco en wereldberoemd dankzij het high-profile team die goed gekend zijn in de skateboard wereld. Spitfire won enkele trouwe volgelingen door de jaren heen, die met name het verbeterde gevoel waardeerden om over de concurrentie te rollen, en dan hebben we het vooral over Bones Wielen. Aan de andere kant was er ook veel kritiek, voornamelijk met betrekking tot de vatbaarheid voor flat spots. In het oude debat tussen aanhangers van Bones en Spitfire, kan deze laatste nu uitkijken naar een krachtig argument in de vorm van de Formule Four wielen. De Formula 4 Wielen zijn verkrijgbaar in twee verschillende graden hardheid en vijf verschillende vormen. Wij hebben de wielen met de conische vorm in grootte 54 mm getest met een hardheid van 99a. Voor degenen die liever met iets hardere wielen rijden, kunnen zeker de Formule Four 101a modellen checken.

Rolvermogen

Voor mij onderscheiden goede skateboard wielen zich van andere op basis van de volgende criteria: goede controle en slideability, hoge weerstand tegen flatspots en duurzaamheid. De geteste wielen waren in staat om me te overtuigen op alle gebieden, met name in controle en tijdens slides zijn ze erin geslaagd om me te verrassen op een positieve manier. De combinatie van al de eigenschappen van de wielen – en dan vooral tijdens powerslides – is fantastisch. Je hebt echt het gevoel dat je de slide op elk moment onder controle hebt. Hetzelfde kan ook worden gevoeld in alle mogelijke variaties op ledges en stoepranden. Met een hardheid van 99a zijn deze wielen de zachtere versie van het model, en deze betere grip komt zeker van pas voor alle Transition of indoor park riders. Bovendien verzekert de conische vorm een relatief breed oppervlak voor een stabiel gevoel. Zeer technische skaters zullen eerder meer klassieke vormen opteren, maar de conische vorm is nog steeds goed voor alle gebieden van Street naar Bowl / Transition.

Spitfire Formula 4 Wielen Test

Om ervoor te zorgen dat de wielen voor een goed gevoel tijdens het skaten zorgen, zoals we van Spitfire gewend zijn, heeft het bedrijf uit San Francisco eindelijk een oplossing voor het vervelende flatspot -probleem met de nieuwe urethaan mix. Ook downhill met talloze Powerslides waren geen enkel probleem. De wielen bleven gespaard van flatspots gedurende de test. Naast flatspot weerstand, is tevens ook de duurzaamheid op hoog niveau. Zowel de grootte en vorm kunnen aardig wat verdragen en zijn zeker vergelijkbaar met andere wielen, zoals bijvoorbeeld de Bones STF.

Conclusie

Met de Formula Four Wielen heeft Spitfire een nieuw topmodel in de reeks. De nieuwe urethaan mix geeft de wielen naast het gebruikelijke goede Spitfire gevoel eindelijk de langverwachte verbetering van kwaliteit op het gebied van duurzaamheid en flatspots. Persoonlijk, maakt dit de wielen tot de beste die vandaag beschikbaar zijn.

De Spitfire Formula Four Wielen


Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.