23
August 2020
2020-08-23T09:10:42+02:00

De tweede pro schoen van Kyle Walker kreeg nogal wat updates in vergelijking met zijn voorganger. In deze review hebben we de Vans Kyle Walker Pro 2 voor je getest.

Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Kyle Walker staat erom bekend voor niets te stoppen als het gaat om het kiezen van een spot. Skate schoenen zijn het ding waarop hij het meest moet vertrouwen. De Vans Kyle Walker Pro 2 is daarom ontworpen voor ondersteuning en wordt geleverd met een aantal functies.

De Vans technologie voor de Kyle Pro 2

De tweede Kyle Pro van Vans maakt ook gebruik van de Wafflecup constructie, die wordt gecombineerd met gevulkaniseerde elementen. Voordelen als de stabiliteit van cupzolen in combinatie met het boardfeel en flick van gevulkaniseerde schoenzolen komen echt naar voren.

Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Bovendien is de Kyle Pro 2 uitgerust met Vans technologieën zoals DURACAP en PopCush inlegzolen. De meest opvallende nieuwe functie van de Kyle Pro 2 is de klittenband in tegenstelling tot zijn geregen voorganger. Deze functie is succesvol gebleken met de Slip-On EXP Pro.


Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Eerste indruk en fit

De Vans Kyle Pro 2 zag er nogal omvangrijk uit. In tegenstelling tot mijn favoriete skate schoenen, lijkt de Kyle 2 ook wat zwaar. Dit komt waarschijnlijk door de Wafflecup zool, die vrij dik is bij de hiel. Desalniettemin is de zool vanaf het begin erg flexibel.

Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Geen twijfel dat de Kyle Pro 2 supercomfortabel is. Dit is te danken aan de PopCush binnenzool en de geïntegreerde inlegzool, die werkt als de Vans LuxLiner. Terwijl de tong van de schoen niet opgevuld is, heeft de Kyle 2 royale vulling rond enkel en hiel.

Naast de klittenband zorgt het silhouet van de schoen voor een stevige fit. De Kyle Walker Pro 2 zit strak om de middenvoet en door de klittenband kun je de stabiliteit in het enkelgebied nauwkeuriger afstellen.


Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Ik zou de fit van de Vans Kyle Walker Pro 2 als normaal omschrijven. Er is ook ruimte voor brede voeten. Het is echter een beetje moeilijk om er de eerste keer in te komen, hoewel de lussen bij de hiel nuttig zijn.

Boardfeel, grip & ondersteuning

Het kostte me ongeveer een half uur om aan de Kyle Pro 2 te wennen. Ondanks de vrij dikke zool had ik een goed gevoel op het board. Het enige dat niet bij mijn smaak paste, was dat er te veel materiaal in het hielgebied tussen mijn voet en het deck zat. Grip en flick zijn goed met deze skate schoen en laten niets te wensen over. Ik merkte ook de impactbescherming door de combinatie van de Wafflecup zool en het PopCush voetbed.

Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

De grip in de schoen is, zoals gezegd, vooral te danken aan de strakke fit bij de middenvoet. Het kostte me wat tijd om het klittenband sneller precies goed af te stellen. Als je de neiging hebt om je skate schoenen erg strak om de enkel te binden, kan de Kyle Pro 2 een beetje ongebruikelijk voor je zijn. Maar het bijzondere aan dit ontwerp is dat de schoen ondanks een zware vulling en een strakke fit veel bewegingsvrijheid biedt.

Vans Kyle Walker Pro 2 | Wear Test

Duurzaamheid

Het ontwerp van Vans Kyle Pro 2 is goed doordacht. Er zijn nauwelijks naden in de gebieden die zwaar worden belast door de griptape. In plaats daarvan vind je daar de verhoogde rubberen voering van de Wafflecup zool. De slijtage van het suède bovenwerk is daardoor minimaal.

Na verschillende sessies met het tweede Kyle Walker Pro model was de meeste slijtage aan de buitenzool. Het zoolprofiel en het gevulkaniseerde element van de Wafflecup constructie hebben wat materiaal verloren door de griptape slijtage. Ik denk dat de schoen nog veel meer sessies meegaat.Conclusie

De Vans Kyle Pro 2 is een veelzijdige en duurzame skateschoen met een fris design. De schoen is ontworpen voor skateboarden met hoge impact, maar biedt door de bewegingsvrijheid ook voldoende ruimte voor technische tricks. Als je op zoek bent naar een slip-on skateschoen met iets meer demping, dan is de Vans Kyle Pro 2 de duidelijke aanbeveling voor jou.

Voordelen

  • UBovenkant ontwerp en duurzaamheid
  • Grip en Flick
  • Fit en stabiliteit
  • Impact bescherming

Nadelen

  • Duurzaamheid van de buitenzool

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero