19
August 2020
2023-06-29T15:31:02+02:00

Net op tijd voor de zomer introduceert Nike SB de Adversary, een lichte en luchtige skateschoen. We hebben de Adversary van Nike SB voor je getest in de “Mulder” Dunk-Colorway.

Nike SB Adversary | Wear Test

De Nike SB Adversary wordt geleverd met een gevulkaniseerde buitenzool en is voornamelijk gemaakt van mesh materiaal. De schoen gebruikt alleen suède panelen op de klassieke plekken die meer belast worden door skaten.

Van court tot skateboard

The Adversary is al een tijdje verkrijgbaar bij Nike. Gemaakt door Air Force-ontwerper Bruce Kilgore, werd de Nike Adversary oorspronkelijk uitgebracht in 1982 als tennisschoen. Dat zie je zeker terug in het SB-model. Dit maakt de Nike Adversary niet de eerste tennisschoen die de inspiratie vormde voor een skateschoen.

Nike SB Adversary | Wear Test

Het bovenwerk van suède en mesh in combinatie met de veter lussen moeten een stabiele en ademende pasvorm garanderen. De foam tussenzool zorgt ook voor een goede demping. De zool met het klassieke Herringbone profiel zorgt voor de gebruikelijke grip op het skateboard.


Nike SB Adversary | Wear Test

Fit & boardfeel

Dankzij de tussenzool van foam zit de lage schoen vanaf het begin zeer comfortabel. Daar profiteert ook de fit van. Het verstevigde hielgedeelte biedt extra ondersteuning en maakt de schoen bijzonder comfortabel om te dragen. De rubberen buitenzool in combinatie met het Herringbone profiel zorgt voor de nodige grip op het board.


Nike SB Adversary | Wear Test

Ondanks de iets dikkere zool voelen de schoenen erg licht aan en bieden ze veel bewegingsvrijheid – zonder in te leveren aan stabiliteit en ondersteuning. De vetersluiting met veter lussen aan de enkel van de Nike SB Adversary lijkt op het eerste gezicht een beetje onconventioneel, maar het doet zijn werk – de schoenen zitten comfortabel.

Nike SB Adversary | Wear Test

Duurzaamheid

Combining mesh with skate shoes is always tricky, but it’s been successfully done a number of times. After a few sessions with the Nike SB Adversary, I was surprised. The mesh material proved to be much more durable than I thought. The Adversary uses less suede than other skate shoes. A small disadvantage are the seams on the toe-cap and on the side of the shoe, but they give way in time.Conclusie

De modellen van tennisschoenen vormen een goed figuur op het skateboard – de Adversary van Nike SB bewijst dit maar weer eens. De schoen maakt indruk met een eenvoudig, ongecompliceerd en ademend ontwerp en is verkrijgbaar in talloze kleurstellingen voor elke smaak. De schoen speelt in het middenveld van de prijsklasse, waar ook de Nike SB Blazer-modellen bewegen. Als je bij hoge temperaturen iets goeds voor je voeten wilt doen, is de Nike SB Adversary een goede keuze.

Voordelen

  • Ontwerp
  • Ademend vermogen
  • Laag gewicht

Nadelen

  • Duurzaamheid van de naden

Über