28
mei 2016
2016-07-27T08:05:38+02:00

Vans combineert een klassiek design met geavanceerde technologie en presenteren twee verschillende modellen van de Vans AV Rapidweld, welke te vinden zijn in onze shop. We hebben de Vans AV Rapidweld Pro voor jullie getest om te zien wat er achter de Rapidweld™ en de Duracap™ versteviging zit!

Vans AV Rapidweld Pro skate schoen bij skatedeluxe

De Vans AV Rapidweld Pro Shoe – Op weg om een legende te worden?

Ja, zelfs old-skool merken als Vans duwen de ontwikkeling van de skate schoen prestaties verder en met de nieuwe Vans AVE Rapidweld Pro kun je zien dat de Californians alles goed doen. Anthony Van Engelens huidige pro model komt in een classic Vans Old Skool look met een handvol kenmerken voor optimaal gebruik tijdens het skateboarden.

Om de levensduur van de schoen zo lang mogelijk te maken, goede demping te kunnen verzekeren en toch een goed boardgevoel te hebben, komt de Vans AV met een aantal kenmerken zoals de naadloze Rapidweld™ buitenkant, versterkte Duracap™ rubber onderlaag, een mix van suede en mesh materiaal, versterkte Rapidweld gebied en vetergebied, een UltraCush HD zool, en een geïntrigeerde sok-achtige Luxliner materiaal en een Pro Vulv Lite constructie. Al deze kenmerken mogen mooi klinken, maar zijn ontworpen om de Rapidweld een hoogwaardige skate schoen te maken dat aan alle wensen voldoet. Klinkt alsof Vans heel wat beloofd!

Genoeg gepraat, nu gaan we het over de schoen hebben. Ik heb hem geprobeerd voor ongeveer tien sessies in het park en op straat, en een stuk of twee keer in de mini ramp. Ik heb ze ook op een city trip en naar een feestje gedragen. Bovendien moet ik zeggen dat ik vrij smalle voeten heb, dus ik de schoen in US 7 geskate vandaar dat ze een beetje opgezet lijken

Fit &feel


De eerste indruk is cruciaal!

Toen ik de Vans Rapidweld uit de doos haalde was het eerste wat mij opviel het edele materiaal. De schoen zag er direct van hoge kwaliteit uit. Naast de zwarte veters, geeft Vans je er ook witte bij.

Toen ik voor het eerste in de AV Rapidweld stapte voelde ik mijn voeten perfect aanpassen aan de schoen. Met dank aan de al eerder genoemde sok-achtige structuur van Luxliner materiaal voelde mijn voeten vanaf begins af aan veilig. Omdat ik aardig smalle schoenen heb met een hogere instap zijn sommige schoenen te strak, maar deze niet. De eerste stappen lieten mij glimlachen, omdat de Ultracush HD zool mij liet geloven dat ik op ren schoenen liep. Normaal gesproken draag ik de Vans Authentics of Old Skools, maar met dank aan de goede demping lijkt het alsof ik met de Rapidweld op de wolken loop.


            „De eerste stappen lieten mij glimlachen, omdat de Ultracush HD zool mij liet geloven dat ik op ren schoenen liep…“

Anthony Van Engelen aka Thrasher SOTY 2015 heeft deze schoenen niet ontworpen om te rennen, maar ook om op te skaten. En wat moet ik zeggen, de eerste paar tricks voelde superb. De schoen is erg flexibel dankzij de vulcanized zool wat er voor zorgt dat je ze gelijk uit de doos kunt skaten. Ok, de iets wijdere neus moest even wennen, maar na de eerste Ollie variaties en flips waren de Rapidweld en ik beste vrienden.

De laatste impressie is degene die blijft!

            „Zelfs na een lange sessie blijft de ondersteuning opmerkelijk!”

Desondanks de enorme demping van de Vans schoenen had ik ook nog genoeg boardfeeling. Achteloos van de tricks voelde ik mij erg comfortabel en ondanks de Ultracush zool kon ik de concave van het board nog goed voelen. Zelfs na een lange sessie voelt de schoen nog opmerkelijk sterk! Alles zit op de plek waar het moet zitten, niks knelt, de lip verschuift niet en de veters blijven waar ze zitten.

Bovendien overtuigd de schoen je met het lichtgewicht en het comfort wat het heeft. Na een one-day city tour gevolgd door een party had ik geen pijnlijke voeten, blaren of iets als dat. Mijn voeten voelde verzorgd aan. Alleen de ventilatie kan een stukje beter. Mijn voeten zweten erg en na een intensieve skate sessie raadt ik je aan om de schoenen even te laten luchten.

Duurzaamheid

            „Het ingenieuze idee om het naadloos te maken weerstaat de test …”

Als we de Vans AV Rapidweld met andere skate schoenen vergelijken dan zien we weinig slijtage. Hier moet ik benadrukken dat ik de schoenen skate met een nieuwe board en daarvoor erg grippy griptape.

Laten we beginnen met wat hierboven beschreven is: De mix van suede en cordura zijn erg robuust en bieden weerstand. Het ingenieuze idee om de schoen bijna naadloos te maken weerstaat de test. Pas na een aantal sessies begonnen de veters te slijten. Een kleine verbetering aan de Rapidweld beschermde de veters van te veel contact met de griptape. Zelfs de vorm van de schoen, stabiliteit van de hiel en de goede demping bleven na een aantal skate sessies en een lange city tour. Slechts enkele plekken op de lip en de zoom lijden aan wat slijtage. Maar nogmaals, ik ben grotere schade gewend na het zelfde aantal skate sessies. Ook de Vans waffle zool laat weinig gebruikssporen achter.

Conclusie

Als eerste laat de Vans AV Rapidweld schoen een grote impressie op mij achter. De eerste indruk was goed en ik wou de schoen het liefst zo snel mogelijk skaten nadat ze uit de doos kwamen. In termen als style deed Vans alles goed, maar het is wel een kwestie van smaak.

Nog belangrijker dan het design is de functionaliteit en de duurzaamheid van je skate schoen. Nogmaals moet ik toegeven dat de pro model van Anthony Van Engelen mij echt heeft overtuigd. Ok, € 94.99 voor een skate schoen is veel, maar mijn mening is dat het de prijs waard is.

Vans houdt zijn beloftes, en dankzij de Rapidweld™ materiaal gebruik, de Durcacap™ verstevigde lagen en een Ultracush HD zool, krijg je een stevige en comfortabele schoen speciaal ontworpen om te kunnen skaten. Alleen de ventilatie zou verbeterd kunnen worden. Al met al moet ik toegeven dat ik weer een nieuw paar van de AV schoen op mijn verlanglijstje heb gezet. Dus, ondervind het zelf en als je om een of andere reden de schoen niet zo goed vind als ik, laat het mij dan weten!

+

• Klassiek design + Geavanceerde technologie

• Slechte ventilatie

• Demping

• Veilig gevoel

• Boardfeel

• Duurzaamheid

 

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.