04
January 2019
2019-01-21T15:30:27+01:00
Als je de Nike SB Gato nog niet kent, kun je op het eerste gezicht denken aan een voetbalschoen. We hebben voor je getest hoe goed de Nike SB klassieker is om te skaten.
Nike SB Gato
Voor de Gato raakte Nike SB geïnspireerd door het silhouet van een voetbalschoen en lanceerde in 2013 de eerste Lunar Gato als skateschoen en sneaker. Tussen 2013 en 2014 werden nieuwe colourways van de Lunar Gatos gereleased. De Nike SB Gato werd echter gepauzeerd totdat de schoen in de zomer van 2018 opnieuw werd gelanceerd als een Supreme collabo. Sindsdien lijkt het iconische silhouet weer een integraal onderdeel te zijn van Nike SB.

Van het voetbalveld naar de straat

Ik vond het silhouet van de Gato al leuk toen hij voor het eerst in 2013 werd gelanceerd door Nike SB. Dus ik was meer dan tevreden toen Nike SB de schoen opnieuw in de collectie verwerkte en deze opnieuw op de markt bracht.

Fit & board gevoel:

De cupzool schoen voelt comfortabel direct uit de doos en maakt een goede algemene indruk. Het silhouet van de Gato is niet alleen goed om mee te voetballen, maar overtuigt ook tijdens het skaten. De nieuwe Nike SB Gato hoeft zich niet te verschuilen in board feel en fit.

Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een skateschoen hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. De Nike SB Gato moest tijdens deze Wear test direct een nieuwe griptape ondergaan. Dit was opmerkelijk vrij snel, vooral op het gladde leren bovenwerk en het katoenen materiaal van de schoen. De zool ziet er echter bijna net zo goed uit als op de eerste dag, zelfs na enkele weken op het board.
 

Conclusie:

De Gato van Nike SB presteert echt goed op het board – niet alleen op het voetbalveld. Qua ontwerp speelt de schoen beslist in de Champions League. Desalniettemin had er een beetje meer demping kunnen zijn op belangrijke delen van de schoen. We kijken uit naar aankomende colourways!
 

Beoordeling:

Punten: 8/10

Voor:

  • Board gevoel
  • Comfort
  • Ontwerp

Tegen:

  • Duurzaamheid
  • Demping
 
Photos: Theo Acworth | @theoacworth

Über